Schrijvers werken boeken om voor 'zwakke lezers'

Op vraag van uitgeverij Eenvoudig Communiceren hebben Marjan Berk en Yvonne Kroonenberg hun boeken omgewerkt tot gemakkelijker versies die ook door laaggeletterden kunnen worden begrepen. Ook verhalen van Kader Abdolah zijn omgezet in eenvoudig Nederlands, zo staat te lezen in dit ANP-bericht via Omroep C. De serie van Eenvoudig Communiceren draagt de titel Leeslicht. Voor het project wordt samengewerkt met de Stichting Lezen & Schrijven en enige sponsors. Directeur Ralf Beekveldt zegt dat het "de eerste keer is dat bekende auteurs zijn aangetrokken: "Voor mensen die niet zo goed kunnen lezen is er maar weinig op de markt. We willen twee keer per jaar met vier hertaalde boeken komen.' De boeken worden voorgesteld op 14 september tijdens de Week van de Alfabetisering. Je vraagt je natuurlijk wél af wat je aan de boeken van Kroonenberg nog kunt versimpelen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 27-07-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening