Salman Rushdie komt naar Crossing Border

De Brits-Indiase schrijver Salman Rushdie (60) wordt eregast op het festival Crossing Border in Den Haag, zo maakte de organisatie vandaag bekend en staat te lezen in De Volkskrant. Hij zal er geïnterviewd worden over zijn oeuvre. Tijdens de vijftiende editie van het hippe literatuur- en muziekfestival (18-24 november 2007) is ook Dave Eggers present. Dezer dagen staat Rushdie, auteur van de Duivelsverzen en Middernachtskinderen, weer in het brandpunt van een polemiek, als gevolg van het ridderschap dat Groot-Brittannië hem onlangs toekende. De onderscheiding lokte erg korzelige reacties uit in de moslimwereld. Deze week werd ook het nieuws verspreid dat zijn echtgenote Padma Lakhsmi de scheiding heeft aangevraagd.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-07-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening