Jan Wolkers schrijft volgend Groot Dictee

Schrijver en beeldend kunstenaar Jan Wolkers (°1925) gaat het volgende Groot Dictee der Nederlandse Taal schrijven en voordragen. De auteur van Kort Amerikaans en Turks fruit zal de tekst voorlezen op video en niet lijfelijk aanwezig zijn in de Eerste Kamer waar het gebeuren traditioneel plaatsvindt, zo meldt het NRC-Handelsblad en De Volkskrant. Het is een traditie geworden dat gastauteurs de tekst maken, eerder gebeurde dat door Jan Mulder, Remco Campert, Herman Koch en Martin Bril. Het Groot Dictee is een organisatie van NPS en De Volkskrant en vindt dit jaar zijn beslag op 19 december 2007. Voor wie alvast wil beginnen oefenen: hier staan de teksten van de oude dictees.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-07-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening