Club Propaganda, website voor 'minder bekende' Nederlandse schrijvers

Er is alweer een nieuwe website opgericht om de Nederlandse letteren te promoten, zij het dan vooral bedoeld om schrijvers die niet in de eerste galerijen figureren, een nieuw forum te geven. Club Propaganda heet het vehikel en volgens initiatiefneemster en schrijfster Marieke Groen vestigt het "de aandacht op deze schrijvers, omdat juist hun werk steeds minder aandacht krijgt in de media." Want, zo argumenteert ze nogal paradoxaal: "Het is een misverstand dat `mooi’ en `minder bekend’ in de literatuur niet goed samengaan: ook de boeken van minder bekende schrijvers worden herdrukt, vallen in de prijzen, en worden gelezen en geliefd." Wat is dan precies het probleem, vraag je je af? In ieder geval mogen de nijvere dagbladrecensenten opnieuw als kop van jut fungeren: "Club Propaganda richt zich op de lezers die zich níet laten dicteren door ingedutte stukjesschrijvers van grote dag- en weekbladen." De site komt daarom met eigen "boekrecensies, interviews met auteurs, festivalverslagen en nieuwsberichten." Naast de "serieuze content" is er ruimte voor luchtiger onderwerpen. En ja, het staat er echt: "Er kan worden gekookt uit literaire werken en bezoekers kunnen bekende schrijvers in de kleren steken." Zo kun je er een naakt poppetje van Connie Palmen aankleden én duif in de oven proberen te bereiden, volgens een recept uit Paravion van Hafid Bouazza. Ook is er een flits fictie-wedstrijd, met een verhaal dat maximum 499 woorden telt. Club Propaganda ambieert naar eigen zeggen zodoende "een mix tussen www.3voor12.nl, The Times Literary Supplement en het Grote Tina Vakantieboek.” Het schrijversknutselideetje lijkt ons echter vooral afkomstig van Ronald Giphart, die in 1993 al een Kwadraats Groot Literair Lees Kijk Knutsel en Doe Vakantieboek maakte. [afbeelding: het Connie Palmen-aankleedpopje, illustraties Arthur Crucq]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-07-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening