Pedro Almodovar vlast op McEwan-verfilming

De Spaanse topregisseur Pedro Almodovar is volop aan het hengelen naar de filmrechten van On Chesil Beach, het laatste boek van Ian McEwan, zo weet althans de Daily Telegraph. "Jullie hebben een van 's werelds beste auteurs van het moment", zei de Spaanse regisseur tegen de societyreporter van dienst. "En wat ik echt zou willen maken, is een verfilming van het laatste boek van Ian McEwan. Er is geen gebrek aan Britse actrices waarmee ik zou willen werken: ik denk in het bijzonder aan Kate Winslet, die een goede vriendin van me is." Naar verluidt zou McEwan voorlopig de boot afhouden. Recent verscheen een audioversie van On Chesil Beach, waarbij Ian McEwan het boek integraal voorleest en tekst en uitleg geeft in een interview. Verschillende boeken van McEwan werden intussen al verfilmd, waaronder The Cement Garden en Enduring Love. De filmversie van Atonement met Keira Knightley zou trouwens eerst in september 2007 op de schermen komen, maar intussen zou de releasedatum uitgesteld zijn tot januari 2008. Niettemin mag de aandacht van de flamboyante Almodovar voor McEwans oeuvre verrassend heten. [foto: Ian McEwan]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-07-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening