Peter Handke schrijft dan toch geen roman over Milosevic

De controversiële Oostenrijkse auteur Peter Handke ontkent dat hij een roman wil schrijven over de voormalige Servische president Slobodan Milosevic. Dat bericht stond te lezen in het Kroatische weekblad Globus. In een bijwijlen hallucinant interview met André Müller in de Frankfurter Rundschau noemt hij dit gerucht ‘Unsinn’. De schrijver van onder meer Publikumsbeschimpfung (1966) en Die linkshandige Frau (1976) verdedigt mordicus zijn pro-Servische houding en wil de Westerse media ontmaskeren als supporters van ‘moslimfundamentalist’ Izetbegovic en ‘fascist’ Tudjman. Op zijn eigen website laat Handke grootmoedig de reacties staan op de rede die hij op de begrafenis van Milosevic uitsprak, zie bijvoorbeeld deze berustende sneer van Botho Strauss. Ondertussen zal nu wel bij iedereen de boodschap van Handke dat het ‘niet allemaal de schuld was van de Serviërs’ zijn doorgedrongen. Over de nakende literaire vooruitzichten van de schrijver achter de beroepsprovocateur, zie dit eerder DPM-bericht. [foto: Handke in Kraguevac, Servië-Montenegro, AP]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-09-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening