Libische leider Kadhafi lanceert zijn literaire prijs

De Libische leider Kadhafi heeft nu zelf ook een naar hem genoemde literaire prijs laten instellen. In Syrte, in het centrum van Libië, heeft het Libische ministerie van cultuur de "Prix Kadhafi international de littérature" boven de doopvont gehouden, zo meldt Afrique en ligne. De prijs heeft een waarde van 250.000 dinar, een slordige 200.000 dollar. Ronkende verklaringen over de mensenrechten vergezelden de lancering van de prijs, die zal gaan naar "een schrijver of een denker die via zijn literair werk bijdraagt aan de verdediging van de mensenrechten en de fundamentele vrijheden." De prijs zal gaan naar een Afrikaanse intellectueel en is ingesteld ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van de Afrikaanse Unie op 9 september 1999. Wanneer hij wordt uitgereikt, is nog niet gespecifieerd, maar dat de winnaar de eer en glorie van Kadhafi zal moet dienen is klip en klaar.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-09-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening