Schotse nationale bibliotheek even overstroomd

De National Library of Scotland is getroffen geweest door een overstroming, zo meldt The Scotsman. Brandweerlieden en bibliotheekpersoneel hebben met vereende krachten geprobeerd om de schade te beperken en duizenden historische boeken te vrijwaren. De waterschade werd veroorzaakt door een aannemer die bij werken een leiding van de blusapparaten beschadigde. Vijf verdiepingen van de George IV-gebouw kregen te maken met de waterstroom. Boeken uit de 'moderne' collectie en manuscripten leden oppervlakkige waterschade, maar alle "belangrijke, iconische" boeken konden gered worden. De National Library of Scotland bezit 13 miljoen boeken, waaronder exemplaren van de Gutenberg Bijbel en het originele manuscript van Darwins The Origin of Species. Ook herbergt de bibliotheek het John Murray-archief met onder meer de geschriften van Jane Austen, Charles Darwin en David Livingstone. De meest waardevolle werken waren met het oog op werkzaamheden in de gebouwen al eerder overgebracht naar een veilige locatie.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-09-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening