Nog zes kanshebbers op Duitse 'Booker Prize'

De Deutsche Börsenverein heeft de zes genomineerden bekendgemaakt voor de German Book Prize 2007 (Deutscher Buchpreis), een prijs ter waarde van 25.000 euro die op termijn de Duitse tegenhanger van de Engelse Booker Prize moet worden. Uit 177 titels, verschenen tussen 1 oktober 2006 en 12 september 2007, selecteerde de jury zes romans. Genomineerd zijn Julia Franck (Die Mittagsfrau), Thomas Glavinic (Das bin doch ich), Michael Köhlmeier (Abendland), Katja Lange-Müller (Böse Schafe), Martin Mosebach (Der Mond und das Mädchen) en Thomas von Steinaecker (Wallner beginnt zu fliegen). Het merendeel van de romans is onlangs verschenen. De jury bestaat hoofdzakelijk uit vooraanstaande Duitse literatuurcritici en de laureaat wordt bekend op 8 oktober, vlak voor de start van de Frankfurter Buchmesse. Vanaf 19 september kun je op de site Sign and Sight zelfs vertaalde Engelse excerpten lezen uit de boeken van de genomineerden. Van Julia Franck en Katje Lange-Müller verscheen eerder werk in Nederlandse vertaling bij Wereldbibliotheek [foto: Julia Franck, door Renate von Mangoldt]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-09-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening