Tellegen, Möring en Van Bastelaere in de prijzen

De Constantijn Huygensprijs gaat dit jaar naar Toon Tellegen, als honorering voor zijn gehele oeuvre, zo maakte de Jan Campertstichting bekend. Tellegen is befaamd voor zijn dierenverhalen voor kinderen en vooral ook als dichter. Hij werd al veelvuldig bekroond, onder meer in 2000 met De Gouden Uil en met Gouden en Zilveren Griffels. De Jan Campertprijs voor poëzie gaat dan weer naar postmodernistisch voorman Dirk van Bastelaere en zijn bundel De voorbode van iets groots. De F. Bordewijkprijs voor verhalend proza valt in handen van Marcel Möring voor zijn zeer wisselend onthaalde roman Dis. De Constantijn Huygensprijs heeft een waarde van 10.000 euro. De andere prijzen zijn goed voor 5000 euro. Zie ook het bericht bij De Morgen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-09-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening