Eregeld voor Boeli van Leeuwen

Het Nederlandse Fonds voor de Letteren kent een eregeld toe aan de Antilliaanse auteur Boeli van Leeuwen, als eerbetuiging voor zijn gehele literaire oeuvre. Het gaat om een bedrag van 15.000 euro, dat hij op 10 oktober zal ontvangen ter gelegenheid van zijn 85ste verjaardag in het paleis van de Antilliaanse gouverneur op Curaçao.
Boeli van Leeuwen (°1922) heeft een oeuvre waarin het eilandleven gekoppeld aan bijbelse motieven vaak tot inspiratie diende. Met zijn debuut De rots der struikeling verwierf hij de Vijverbergprijs. Andere boeken van Van Leeuwen zijn Een vreemdeling op aarde, De eerste Adam en Het teken van Jona. Het Fonds voor de Letteren loofde de "bijzondere kwaliteiten" van zijn werk en waardeert "zijn kracht om werelden te verbinden, zoals de westerse met de Latijns-Amerikaanse en Caribische." Zijn werk verschijnt bij uitgeverij In de Knipscheer. Eregelden worden door het Fonds voor de Letteren toegekend sinds 1992 en vallen toe "aan schrijvers en vertalers met grote verdiensten voor de Nederlandstalige literatuur."
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-09-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening