Faulks schrijft Bondverhaal in amper zes weken

De auteur Sebastian Faulks, die onlangs door de erven Bond was aangezocht om de Bond-verhalen verder te zetten, heeft zijn nieuw Bondverhaal Devil May Care in amper zes weken bij elkaar gepend, zo vertelde hij aan de BBC. Faulks, onder meer bekend van boeken als Birdsong en Charlotte Gray, voegde eraan toe dat hij voor de gelegenheid de werkethiek van Ian Fleming overnam en 2.000 woorden per dag schreef in een stijl die voor "80 % op Fleming" is gebaseerd. Het nieuwe Bondverhaal komt uit op 28 mei van volgend jaar, ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Fleming. Eerder dit jaar had Faulks gezegd dat hij behoorlijk terughoudend was ten aanzien van de vraag en slechts zijn vrees overwon na herlezing van de Flemingoriginelen. Faulks: "I found writing this light-hearted book more thrilling than I had expected." Faulks sprak ook over het immense contrast tussen het werk aan zijn boek Human Traces - waarvoor hij vijf jaar in psychiatrische hospitalen en medische bibliotheken heeft vertoefd - dit Devil May Care. "En dat was tegelijkertijd de aantrekkingskracht ervan."
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-09-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening