Gouden Uil blijft in Antwerpen, jury licht gewijzigd

Antwerpen blijft in 2008 de gaststad voor de uitreiking van de literatuurprijs De Gouden Uil, zo besliste het Antwerpse schepencollege en meldt De Morgen. De stad was dat ook al in 2006 en 2007 en legde 50.000 euro neer voor het partnerschap. De prijsuitreiking werd rechtstreeks uitgezonden vanuit het Hiltonhotel. Voordien fungeerde Gent als gaststad.
De Gouden Uil-jury ondergaat dit jaar een kleine metamorfose, al blijft Ruth Joos het juryvoorzitterschap op zich nemen. Joos verkaste onlangs van Studio Brussel naar Radio 1 waar ze het cultuurprogramma Mezzo presenteert en er nochtans heel wat potentieel te nomineren schrijvers over de vloer krijgt. Terzake-anker en nu ook Radio 1-stem Annelies Beck wordt vervangen door Nele Hendrickx (Radio Klara en De Standaard). Als vertegenwoordiger van sponsor Humo ruimt Kristoff Tilkin plaats voor de schier onbekende Julie De Mul, af en toe recensente voor Humo. Bert Bultinck (chef opinie De Morgen) en Dirk-Jan Arensman (vertaler en verbonden aan Het Parool en VPRO-Boeken) blijven nog een jaar op post. De Gouden Uil 2008 wordt uitgereikt in maart 2008, longlist en shortlist komen in de loop van januari 2008. Pour la petite histoire: Erwin Mortier wond zich vorig jaar nog danig op toen Joos voor de eerste keer tot GU-juryvoorzitster werd benoemd, zie hier.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-09-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening