Papierman(d) - aflevering 31

Rubriek met letterlinks à la carte:
**Booker Prize-jurylid Gilles Foden laat ons mee in zijn kaarten kijken in The Guardian en gaat in op de commotie die ontstond nadat bleek dat heel wat grote namen geweerd werden uit de Bookerselectie: What happened to the big guns?
**Schrijver James Frey, die onaangenaam in het nieuws kwam omdat hij zijn nonfictie-bestseller A Million Little Pieces over zijn drugsverslaving grotendeels verzonnen had, krijgt een nieuw boekcontract voor een roman. Zie ook The Guardian.
**Michael Ondaatje, geïnterviewd in Die Welt.
**De Franse polemiek Camille Laurens-Marie Darrieussecq omtrent Tom est mort komt nu ook aan bod in The London Review of Books. Volgens Le Figaro legt het gehakketak Darrieussecq aan de kassa alvast geen windeieren: Le bon coté de la polemique. En ook Le Monde volgt de kwestie op de voet, met talloze analyses, oa. deze van Patrick Kéchichian.
**Ook de eerste selecties voor de Prix Femina , Médicis en Renaudot zijn bekend, maar er valt nog niet echt een peil op te trekken.
**Arjan Peters over Dubbele punt, een nieuwe vertaalde dichtbundel van Wislawa Szymborska in De Volkskrant: Een dichter moet zorgvuldig dromen.
**Een boek lezen zonder het te openen? Britse wetenschappers gaan het Diamond Light Source gebruiken om hoogst waardevolle of beschadigde boeken te lezen.
**Het Antwerpse antiquariaat Demian presenteert op 22 september 2007 (15u, Wolstraat 2, Antwerpen) zijn twee nieuwste bibliofiele uitgaven, zowaar van Pjeroo Roobjee: Strelingen en minnetucht en Zo content in Gierle. Demian bestaat trouwens 15 jaar.
**A.F.Th. Van der Heijden en de Tien Geboden in Trouw: Ik moest het monster dat mijn vader was bedwingen.
**Harry Mulisch werd een tijdje geleden tachtig en gisteravond nog eens gefêteerd in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Ooggetuigeverslagje in NRC en Dagblad van het Noorden.
**Boeken zouden massaal gestolen worden uit boekhandels en vervolgens verkocht worden op Marktplaats.nl, signaleert NRC-Handelsblad na een bericht in Boekblad.
**Het nieuwe, derde nummer van Hollands Diep is uit, met ook het intussen al beruchte interview met de Nederlandse minister Ronald Plasterk en de ontbrande discussie over het verbod op Mein Kampf, zie ook hier.
**Hella S. Haasse heeft zich aangesloten bij het actiecomité voor het Couperushuis, zie Literatuurplein.
[foto: Library Lovers]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-09-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening