Nominaties voor NS Publieksprijs bekend

De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft op het boekenevenement Manuscripta in Amsterdam de nominaties voor de NS Publieksprijs 2007 bekendgemaakt. De geselecteerde titels zijn De wandelaar van Adriaan van Dis, Tirza van Arnon Grunberg, De weduwnaar van Kluun, Het zijn net mensen van Joris Luyendijk, Close-up van Esther Verhoef en Het laatste offer van Simone van der Vlugt. De keuze werd gemaakt door boekverkopers en bibliotheekmedewerkers die nagingen welke fictie het voorbije jaar het meest in de gunst viel bij de lezers. Tot en met 11 oktober kan gestemd worden op een van de zes genomineerde titels, of op een zelf gekozen titel, via http://www.nspublieksprijs.nl/. Een zogenaamde 'kernjury' van driehonderd mensen die alle zes boeken leest, verstrekt ook haar mening die wordt samengevoegd met de stemmen van het publiek. De winnaar van de sinds 2001 door de Nederlandse Spoorwegen gesponsorde prijs is bekend op 16 oktober en ontvangt een sculptuur van Jeroen Henneman en 7.500 euro.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-09-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening