Israëlische auteurs dringen aan op onderhandelingen met Hamas

Een elftal vooraanstaande Israëlische schrijvers hebben in een open brief aan de Israëlische regering aangedrongen op onderhandelingen met de radicaal-islamitische Hamas om zo spoedig tot een wapenstilstand te komen, zo meldt de Oostenrijkse krant Der Standard en The Guardian. "Slechts op die manier kan verder lijden aan beide zijden worden voorkomen." De oproep stond in de linkse krant Ha'aretz en werd onder meer ondertekend door Amos Oz, A.B. Yehoshua, David Grossman en theatermaker Yehoshua Sobol. "Enkel een wapenstilstand kan rust brengen in Zuid-Israël", aldus de auteurs. Zowel Oz als Grossman hebben naast hun schrijverschap al een lange staat van dienst als vredesactivisten. [foto Amos Oz]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-09-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening