Plantin-Moretusprijzen voor best verzorgde Vlaamse boeken toegekend

In de Antwerpse Permekebibliotheek zijn vandaag de Plantin-Moretusprijzen uitgereikt. Ze bekronen de best verzorgde boeken in Vlaanderen, op voorstel van een vakjury. Vijf boeken in diverse categorieën kregen een onderscheiding: voor kunst- en fotoboeken ging de prijs naar Koen Brams en Dirk Pültau, voor het boek Collectie Vlaamse Gemeenschap aanwinsten, voor non-fictie naar Hildegard De Vuyst en Alain Platel voor hun boek over Les Ballets C de la B. Bij de kinder- en jeugdboeken liepen Henri van Daele en Klaas Verplancke met de pluimen weg voor Reinaart de Vos (de felle met de rode baard). In de categorie werk van Vlaamse vormgevers werd de prijs toegekend aan Catherine De Zegher, Craigie Horsfield. Relation. In de rayon educatieve en wetenschappelijke uitgaven krijgen Jan Christiaens, Elise Simoens, Pieter Bergé en Ignace Bossuyt de prijs voor Steinway 170 en Mozart 06.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-09-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening