Lezingenreeks over literair Gent

Onder het motto van Richard Minne "... wie dieper delft zal 't erts wel vinden" organiseert de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde in het najaar 2007 en voorjaar 2008 de lezingenreeks: Literatuur in Gent in de late 19de en 20ste eeuw. Want tussen het fin de siècle van de negentiende eeuw en het einde van het tweede millennium liet Gent de letteren meermaals knetteren. Vijf eminente sprekers belichten enkele mijlpalen uit de literatuur die in en over Gent geschreven werd. Op 11/10 heeft voormalig Yang-redacteur en dichter Daniël van Rijssel het over Het literaire leven in Gent in de jaren 1960-'70. Op 15/11 praat dichter en Van de Woestijne-biograaf Peter Theunynck over Een jongen uit de Sleepstraat. Gent in Karel van de Woestijne. Op 13/12 is het de beurt aan Vic Nachtergaele met de lezing Charles Van Lerberghe. Dromer en rebel. Yves T'Sjoen (U Gent) heeft het op 10/1 over Richard Minne en het interbellum in Gent. De reeks wordt afgesloten op donderdag 14 februari door Jean-Paul den Haerynck en "Binnensmonds jubelend: Gent en de jongste dichtergeneraties.
De toegang is telkens gratis, de lezingen starten om 20 uur in de KANTL aan de Koningstraat 18 te Gent . Reserveren: 09 265 93 40 / info@kantl.be. Wie literair Gent nauw aan het hart ligt, moet zich trouwens beslist onderdompelen in de rijke literaire site van Literair Gent en vindt misschien ook nog zijn gading in de weliswaar uitverkochte bundel Gent, de dubbelzinnige (2000), samengesteld door uw dienaar en Marco Daane. [foto Karel van de Woestijne]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 27-09-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening