Archief van Jef Geeraerts per verhuiswagen naar Letterenhuis

Auteur Jef Geeraerts draagt morgen zijn integrale literaire archief over aan het AMVC-Letterenhuis in Antwerpen, zo meldt De Morgen. Het gaat om vijftig netjes gerangschikte dozen manuscripten, typoscripten, correspondentie, materiaal en documentatie die de oorsprong van zijn oeuvre documenteert. De Antwerpse schepen voor Cultuur Philip Heylen zal de overdracht bijwonen. "Het archief zal met een bestelwagen van bij de schrijver thuis tot in Antwerpen worden gevoerd. Het is geordend en gesorteerd door de vrouw van de schrijver, Eleonore Vigenon", aldus Rein Janssens van Standaard Uitgeverij. "Zo’n archief moet één keer de deur uit. En ik wilde dat bij leven doen. Ik wil zelf beslissen over de bestemming van het culturele erfgoed - een duur woord, maar men heeft mij ervan overtuigd dat het om cultureel erfgoed gaat", zo zei Geeraerts er zelf onlangs over in Gazet van Antwerpen: “Je kunt twee dingen doen: ofwel ga je je papieren verleden veilen in kleine stukjes. En dan krijg je ruzies, genre erven Elsschot. Ofwel geef je het in zijn geheel aan het Letterenhuis, waar het goed bewaard wordt voor het nageslacht."In oktober verschijnt van Eleonore Vigenon De spoken van Jef Geeraerts, een biografische schets over haar leven met de intussen 77-jarige Jef Geeraerts. Zie ook het VRT-nieuws.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-09-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening