Onbekende gedichten van W.H. Auden opgedolven

Een drietal onbekende gedichten, die worden toegeschreven aan de immer populaire dichter W.H. Auden (1907-1973), is boven water gekomen in Norfolk (Groot-Brittanniƫ), zo meldt BBC News. De gedichten werden aangetroffen door John Smart die in Gresham's School (Holt) research verrichtte naar het literaire werk van John Hayward, een dichte vriend van Auden. Ze bevonden zich in oude nummers van The Gresham, het magazine dat door Hayward werd uitgegeven tijdens zijn periode op school. De gedichten dateren uit de jaren twintig. Hayward zat regelmatig achter leerlingen aan om hen gedichten te ontlokken voor het tijdschrift. Aanvankelijk kreeg hij er geen, tot Auden op de school arriveerde. Onder andere Evening and Night on Primrose Hill, To a Tramp met in the Holidays In Monmouthshire en Enchanted zouden met grote zekerheid van zijn hand zijn.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-09-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening