Auster en Murakami krijgen eredoctoraten van Luikse universiteit

De Luikse universiteit heeft de literatuur kennelijk hoog zitten. In één klap heeft ze zes eredoctoraten verleend aan vooraanstaande schrijvers. Op 18 september ontvangen de Amerikaan Paul Auster, de Japanse cultschrijver Haruki Murakami, de vorig jaar met de Prix Femina bekroonde Frans-Canadese romancière Nancy Huston, de Argentijnse bibliofiel Alberto Manguel, de Iraanse romancière Bahiyyih Nakhjavani en de Italiaan Antonio Tabucchi het doctoraat honoris causa van de Université de Liège. De uitreiking wordt voorafgegaan door een conferentie A quoi sért la littérature? Auster, Huston, Manguel en Nakhjavani wonen de plechtigheid alvast bij. Met de eredoctoraten wil de universiteit onder meer "wereldschrijvers eren" die er een "universeel gedachtengoed" op na houden dat "elke mentale barrière" overschrijdt, aldus de aankondiging. In 1999 kreeg ook Salman Rushdie al een Luiks eredoctoraat. [foto Paul Auster]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-09-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening