Nieuwe chef voor Le Monde des Livres

De schrijver en journalist Robert Solé wordt de nieuwe boekenchef van Le Monde des Livres, de boekenbijlage van de Franse krant Le Monde, zo achterhaalde nieuwswebsite Rue 89. De voormalige chef Frank Nouchi wordt hoofd van het wekelijkse magazine Le Monde 2. Een tijdlang deden geruchten de ronde dat Le Monde iemand van buitenaf zou recruteren voor de functie. De namen van François Busnel, de hoofdredacteur van het tijdschrift Lire, Pierre Assouline, auteur & weliswaar chroniqueur voor de krant, Antoine de Gaudemar en Pierre-Louis Rozynes, directeur van het boekenvakblad Livres-Hebdo circuleerden volop. Solé werkt sinds 1969 voor Le Monde en was onder meer verantwoordelijk voor de religieuze berichtgeving. Hij was correspondent in Rome en adjunct-directeur. Hij schreef diverse boeken over zijn geboorteland Egypte.
Overigens beweegt er een en ander in de wereld van de Franse boekenrubrieken. Het weekblad Le Nouvel Observateur heeft, in samenwerking met Rue 89, de geheel vernieuwde boekensite BibliObs ontwikkeld, die de Franse literaire actualiteit met recensies, interviews, blogs en achtergrondstukken op de voet wil gaan volgen en zo te zien nu al een ruimhartig aanbod heeft. De site staat onder commando van literair journalist en auteur Jérôme Garcin. Ook voordien bood Le Nouvel Observateur al een selectie van zijn literaire artikelen op het net aan. Op 1 oktober start bovendien ook nog Nonfiction.fr, een Franse portaalsite die veel aandacht zal besteden aan het non-fictieboek.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-09-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening