Literatuurverfilmingen krijgen ereplaats op Film by the Sea

Het Internationaal Filmfestival by the Sea in het Nederlandse Vlissingen (van 14 tot en met 23 september) vaart dit jaar uitdrukkelijk onder de vlag van literatuur en film. Er zijn acht nieuwe boekverfilmingen te bekijken en de vakjury, onder leiding van Rinus Ferdinandusse, zal een nieuwe literatuurverfilming met de Film & Literatuur Award bekronen.
Onder de boekverfilmingen onder meer ook Atonement (naar de gelijknamige roman van Ian McEwan), Away from Her (naar The Bear Came over the Mountain van Alice Munro), A Mighty Heart (naar het boek van Marianne Pearl) en - iets om erg benieuwd naar te zijn - de eind vorig jaar afgewerkte, maar onlangs in Tsjechië in première gegane film I Served the King of England (van Jiri Menzel, naar de roman van Bohumil Hrabal, zie ook hier). De Duitse regisseur Volker Schlöndorff (die onder meer Die Blechtrommel naar Günter Grass en Homo Faber naar Max Frisch verfilmde) krijgt de Lifetime Achievement Award van het festival.
De jury bestaat dit jaar uit Sylvia Kristel, Tessa de Loo, Halina Reijn, Peter van Straaten, Chiem van Houweninge en Alex van Warmerdam. [affiche van I Served the King of England]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-09-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening