'Selexyz Dominicanen' in Maastricht mooiste boekhandel ter wereld, volgens 'The Guardian'

De Britse krant The Guardian pakt uit met een lijst van 10 favoriete boekhandels uit de gehele wereld. De Nederlandse boekhandel Boekhandel Selexyz Dominicanen in Maastricht prijkt verrassend bovenaan het lijstje. De in een 800 jaar oude kerk ondergebrachte boekhandel verwekt oh's en ah's bij journalist Sean Dodson. Er is sprake van "the most beautiful bookshop of all time" en hij spreekt van een "bookshop made in heaven." Dat de zaak echter pas open is net voor Kerstmis, is niet correct. Selexyz Dominicanen is al veel langer geopend. Qua boekenaanbod valt uit deze inderdaad bijzondere locatie nog wel meer te puren.
Ook Belgiƫ komt er niet bekaaid vanaf met een zesde plaats voor de fraaie kunstboekhandel Posada vlakbij het Centraal Station, die blijkbaar geprefereerd wordt boven het buitengewoon goed gesorteerde Tropismes in de Brusselse Prinsengalerij, zoals je had kunnen verwachten.
De lijst wordt verder aangevuld met El Ateneo in Buenos Aires (gebouwd in een oud theater), Livraria Lello in Porto, Secret Headquarters in Los Angeles, Borders in Glasgow, Scarthin Books in het Peak District, Pendulo in Mexico City, Keibunsya en Hatchards in Piccadilly (Londen). En waar blijven de Parijse boekhandels?
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-01-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening