Spaanse dichter Angel Gonzalez (82) overleden

In een ziekenhuis in Madrid is in de nacht van vrijdag op zaterdag de Spaanse dichter Angel Gonzalez op 82-jarige leeftijd overleden, zo meldt AFP/TV5. Gonzalez, die in 1985 de Asturiasprijs voor de letteren ontving, was er vrijdag opgenomen met een longontsteking.
Gonzalez woonde geruime tijd in de Verenigde Staten waar hij professor was aan de universiteit van Albuquerque. Hij was ook lid van de Spaanse Koninklijke Academie en ontving eveneens de Premio Reina Sofía de Poesía Iberoamericana. Tot zijn dichtwerken behoren Áspero mundo (1956), Grado elemental (1962), A todo amor (1988), de anthologie Lecciones de cosas y otros poemas (1998), en Otoño y otras luces (2001).
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-01-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening