'La Divina Commedia' is internationaal meest gelezen Italiaanse boek

De Italiaanse dichter des vaderlands Dante Alighieri (1265-1321) blijkt in het buitenland de meest gelezen en geliefde auteur te zijn, zo meldt Der Standard. Het Italiaanse cultuurinstituut Società Dante Alighieri, dat de Italiaanse cultuur en literatuur in het buitenland moet promoten, deed een internationale rondvraag en daar kwam de auteur van de Goddelijke Komedie als lijsttrekker uit. Daar zijn de vele populaire bewerkingen alleszins niet vreemd aan. De Italiaanse zender RAI brengt met Tutto Dante wekelijks een door Roberto Benigni voorgelezen fragment uit het epos.
Dante haalde het voor De naam van de roos van Umberto Eco, De verloofden van Allessandro Manzoni, Het luipaard van Giuseppe Tomasi di Lampedusa, Is dit een mens van Primo Levi, Cuore van Edmondo de Amicis. Andere, vaak genoemde populaire boeken waren Bekentenissen van Zeno van Italo Svevo, Pinocchio van Carlo Collodi, De baron in de bomen van Italo Calvino, De geschiedenis van Elsa Morante en De stem van je hart van Susanna Tamaro.
Zie ook het persbericht van de Società Dante Alighieri. (portret van Dante door Botticelli)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 16-01-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening