Uitgeverij Van Oorschot begint met Oorshop

Uitgeverij Van Oorschot, onder meer befaamd voor zijn Russische en Franse bibliotheek, verkent op een wat aparte manier de mogelijkheden van de onlineverkoop en doet dat met een Oorshop, met 'fraaie zaken die u elders niet of niet meer aantreft.' Van Oorschot biedt er dan ook uitsluitend boeken uit zijn fonds aan die verramsjt of niet meer via de reguliere boekhandel verkrijgbaar zijn: ‘Een groot aantal titels die wij koppig leverbaar houden omdat ze mooi en belangrijk zijn. Met wisselende aanbiedingen en aantrekkelijke kortingen steken wij u daarbij regelmatig de hand toe.' Je vindt er zowaar ook T-shirts met het Van Oorschotlogo, posters met de schrijvers van de Russische bibliotheek, een door Gerard Reve geschreven poster, gecalligrafeerd door Nico Wijnberg bij het huwelijksfeest van Geert en Hil van Oorschot of de eerste druk van Richard Minnes in leer gebonden Verzameld Werk, 'oplage 10, waarvan er 7 te koop zijn', prijs 300 euro. Net als het kritisch werk van Adriaan Morriën, samengebracht in Brood op de plank. Voorts worden ook gesigneerde exemplaren aangeboden.
Van Oorschot veilde bij de opening van de Oorshop ook een zeldzaam in leer gebonden exemplaar van de eerste druk van Verzamelde gedichten van Hans Lodeizen, het boek haalde (slechts?) 250 euro. In Boekblad zegt uitgever Wouter van Oorschot dat hij niet de boekhandel in de wielen wil rijden. Zijn gewone niet-afgeprijsde of nieuwe uitgaven biedt hij niet op het net aan: ‘Ik ben geen boekhandelaar en ik wil de boekhandel te vriend houden. Totdat de boekhandel ermee ophoudt, gaan die boeken via de boekhandel, zoals het hoort.'
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 17-01-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening