Geloofd en geprezen (10)

Nieuwsrubriek over literaire prijzen, gevat in een overzicht mét links:
**De bookies hebben hun kanshebbers voor de Costa Book Award, die op 22 januari wordt uitgereikt, bijgevijld: A.L. Kennedy wordt de grootste kansen toegedicht voor de Costa Book of the Year Award voor haar roman Day, zie The Times.
**Dichter Sean O'Brien [foto] kreeg de prestigieuze Britse TS Eliot Prize, de grootste Britse poëzieprijs, nadat hij eerder al dit jaar de Forward Prize ontving, zie meer info bij The Guardian en The Times.
**John Sutherland vraagt zich in The Telegraph intussen af hoe het verder moet met de carrousel aan literaire prijzen: Does the world needs book prizes?
**In Japan zijn de Ryonosuke Akutagawa en Naoki Prizes toegekend, respectievelijk aan Mieko Kawakami voor Chichi to Ran ('Breasts and Egg') en Kazuki Sakuraba voor Watashi no Otoko ('My Man').
**De Nederlandse boekhandelaren kozen het Mooiste Boekomslag van 2007: het Sinterklaasboek van Charlotte Dematons, zie Boekblad. Voor het eerst wordt een kinderboek tot Het Mooiste Boekomslag uitgeroepen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-01-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening