Literair festival Lit.Cologne met keur aan internationale auteurs

Het literair festival Lit.Cologne 2008, dat in de binnenstad van Keulen doorgaat van 29 februari tot 9 maart 2008, verzamelt voor de achtste keer een mooie rist Duitse en internationale auteurs. Onder meer Alain de Botton, John Boyne, Bill Buford, Julia Franck, William Gibson, Bodo Kirchhoff, Robert Littell, Jean-Christophe Rufin, Uwe Timm, Tomi Ungerer en Martin Walser maken hun opwachting voor een of meerdere lezingen of interviews. Uit Nederland komen Margriet de Moor, Maarten ’t Hart en Connie Palmen. Er zijn themadagen rond Franz Kafka en Joseph Roth. Opmerkelijk is het symposium ‘Ich darf kein LSD ins Trinkwasser geben’, over de culturele en filosofische betekenis van The Simpsons. Op vrijdag 7 maart staat Ishmael Beah op het programma, die met zijn memoires over zijn jeugd als kindsoldaat recent forse kritiek kreeg vanwege factuele fouten in zijn boek (zie de berichtgeving hierover in The Guardian). Het propvolle programma wordt afgesloten met een gala-avond. Er is ook uitgebreide aandacht voor kinderboeken in Lit.kid.Cologne 2008. (foto Bill Buford met varken, door Chris Buck]
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 22-01-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening