Orhan Pamuk stond op dodenlijst van Turkse rechts-nationalisten

De Turkse Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk stond op een lijst van personen die een Turkse rechts-nationalistische groep om het leven wilde brengen, zo berichten onder meer Der Spiegel en The Times. De Turkse autoriteiten hielden 30 personen aan, onder wie ex-militairen en advocaten, die het complot hadden beraamd. Er werden grote hoeveelheden explosieven en wapens in beslag genomen. Ook de nationalistische advocaat Kemal Kerincsiz werd gearresteerd. Het was Kerincsiz die rechtszaken tegen Pamuk en de vorig jaar vermoorde Armeense journalist Hrant Dink aanspande voor het vermeende beledigen van de Turkse identiteit. Op de lijst met doelwitten stond ook Fehmi Koru, die zijn belagers in zijn stuk ‘Smiling at my executioners’ hier uitdaagt.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-01-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening