J.K. Rowling dwarsboomt Finse milieuonvriendelijke Harry Potterboeken

Succesauteur J.K. Rowling heeft een voorlopige blokkade opgeworpen tegen de Finse uitgave van haar laatste Harry Potterboek Harry Potter en de relieken des doods, zo meldt AFP. Volgens Rowling gebruikte de Finse uitgever Tammi een papiersoort die niet milieuvriendelijk genoeg is. Rowling eist het FSC-label, met een grote duurzaamheid, dat de eco-omgeving van de wouden beter respecteert. Dat impliceert dat de Finnen mogelijk iets langer moeten wachten op de laatste Harry Potter. Volgens de uitgever werden de vorige Potterboeken gedrukt op gerecycleerd papier maar heeft Rowling nu de lat nog hoger gelegd. De Finse versie van het boek zou op 7 maart in de winkels moeten liggen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-01-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening