Miriam van hee bekroond met Herman de Coninckprijs

De tweede Herman de Coninckprijs voor poƫzie is toegekend aan de al vaak gelauwerde Gentse dichteres Miriam Van hee, die ditmaal zowel door de vakjury als het publiek werd verkozen. De vakjury koos voor haar bundel Buitenland, het publiek viste uit die bundel 'Zomereinde aan de Leie' op als 'beste gedicht.' De vakjuryprijs heeft een waarde van 6.000 euro.
De prijs voor het beste poƫziedebuut gaat naar Geert Jan Beeckman voor Diep in het seizoen. Hij ontvangt daar 1.000 euro voor. De Herman de Coninckprijs, een initiatief van Boek.be, is bestemd voor oorspronkelijk Nederlandstalige bundels, "van een Vlaamse dichter of van een buitenlandse auteur die een speciale band met Vlaanderen heeft."
Onder de genomineerden waren ook Guido De Bruyn, Roger M. J. de Neef, Mark Insingel en Mark van Tongele. Van hee's bekroonde gedicht zal te zien zijn op de poster die op Gedichtendag, 31 januari, gratis in de boekhandels wordt verdeeld. Vorig jaar ging de Herman de Coninckprijs naar Charles Ducal, met Els Moors als beste debutant. Zie ook Deredactie.be
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-01-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening