Librarything moet niet weten van 'tricky' .be-domeinnaam

De populaire community-boekensite LibraryThing wil de domeinnaam Librarything.be niet gebruiken in België, zo staat te lezen op bibliotheekr.org, een blog over bibliotheken, media en technologie. De Nederlandstalige versie van LibraryThing ging in 2007 van start (zie dit DPM-bericht), en midden december werden de boeken van de Vlacc, de Vlaamse Centrale Catalogus aan de bibliografische databases van LibraryThing gekoppeld. Naar aanleiding daarvan liet Tim Spalding, de oprichter van LT, weten dat de .be-extensie niet zou worden geregistreerd. De uitleg is op zijn minst opmerkelijk: ".be is a particular problem in that we don’t register the name when we’d be asserting something about the country’s language. So, .fr for French is fine, but az. for Afrikaans (the South African domain) is not. With all your recent troubles over identity, having .be stand for an alternate Dutch site is tricky, I think."
Op LibraryThing kan iedereen zijn bibliotheek invoeren, openbaar of voor eigen gebruik. Of je kunt iemand anders boeken laten registreren, wat nu gebeurde met de bibliotheek van Thomas Jefferson, de derde president van de VS. Zo had Jefferson bijvoorbeeld een jeugdwerk van de Groot-Nederlander Hugo Grotius, de Annales et historiæ de rebvs belgicis, tussen zijn bijna 5.000 titels staan. (tekening Angelo Ruta)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 03-01-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening