Uitgeversgroep Luc Pire zoekt uitbreiding naar Vlaanderen

De sterk groeiende Franstalige uitgeversgroep Luc Pire heeft uitbreidingsplannen naar Vlaanderen, zo staat vandaag te lezen in L'Echo de la Bourse en melden De Morgen en VRT-nieuws. De groep, die veel boeken over politiek, kunst en Belgische thema's uitgeeft, is voor 75 procent in handen van de zender RTL. Volgens Luc Pire is er in Vlaanderen "potentieel voor kunst- en geschenkboeken, boeken rond evenementen en producten afgeleid van televisieprogramma's." Er wordt daarbij ook luidop gedacht aan "het kopen van een Vlaamse uitgever of partnerschappen."
In Franstalig Belgiƫ, waar Luc Pire onlangs ook de literatuurtak Labor overnam, zijn er naar verluidt momenteel amper groeikansen. "We zijn in Belgiƫ nog te klein en dus ook te kwetsbaar", zegt Pire. Volgens L'Echo staat RTL erop om haar investering nog meer te gelde te maken. [foto: Luc Pire, Belga]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-01-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening