Amerikaanse site 'Book Covers' is schatkamer voor boekenvormgevers

Boekenvormgevers, grafici of tout court, alle adepten van fraai ontworpen boekencovers zullen ongetwijfeld hun hart ophalen bij de ontdekking van de site Book Covers. Daar laadt het Amerikaanse ontwerpersbureau Fwis vrijwel dagelijks nieuwe (en veelal literair getinte) kaftontwerpen op en weet daar geanimeerde debatten mee uit te lokken, waarin de pro's en cons van elke cover snedig worden becommentarieerd.
Intussen zijn er de meest uiteenlopende staaltjes coverdesign te bekijken, goed voor urenlang klik- en kijkplezier: Milton Glasers ontwerp voor Exit Ghost van Philip Roth, het onmisbare boek over de Penguincovers: Seven Hundred Penguins, met een hoes van Roger Pearson, Jasmin Lins cover voor Paris. The Biography of A City van Colin Jones, Gabriele Wilsons ontwerp voor Gaby Woods Edison's Eve. A Magical History of the Quest for Mechanical Life., Pentagrams ontwerp voor Peter Turchi's Maps of the Imagination: The Writer as Cartographer, John Galls cover voor The Anchor Book of New American Short Stories om er slechts een paar te noemen...
De achtergrondinformatie over de boekencovers is al evenzeer voortreffelijk. Lees bijvoorbeeld een interview met Jon Gray, die de emblematische ontwerpen maakte voor Jonathan Safran Foers Everything is Illuminated én Extremely Loud and Incredibly Close en voor Marina Lewycka A Short History of Tractors in Ukraine. Zijn advies aan vormgevers: "vergeet nooit je handen te wassen."
Het verwondert niet dat de makers van Book Covers ook begaan zijn met hoe je boeken rangschikt en ordent. Voor het tweede jaar op rij brengen ze daarom een overzicht van opvallende en vernieuwende boekenkasten. In hun kastenselectie voor 2007 springen de Quad, het ultieme leeszitmeubel de Bookinist én de Extended Cab (van het Nederlandse designbureau Sloom en Slordig) in het oog.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-01-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening