Anna Bijns Prijs voor Nederlandse schrijfster Wanda Reisel

De Anna Bijns Prijs 2007 is toegekend aan Wanda Reisel voor haar roman Witte liefde (uitgeverij Querido). De prijs heeft een waarde van 10.000 euro en is een tweejaarlijkse onderscheiding die uitsluitend boeken van vrouwelijke auteurs bekroont, afwisselend voor poëzie of romans. De jury is vol lof over het ongewone vertelperspectief van Reisels roman: een dode, die over een buitenechtelijke liefdesaffaire uit de jaren vijftig op Curaçao vertelt. "Witte liefde is niet alleen een aantrekkelijk zintuiglijk boek, maar ook nog eens een roman die voortreffelijk verzorgd is in zijn stijl. De woordkeus is precies, puur en prachtig", zo prijst de jury het boek.
De jury van de Anna Bijns Prijs 2007, voorgezeten door recensente Fleur Speet, bestond uit Hans Maarten van den Brink, Marjolijn Februari, Kees ’t Hart en Arie Storm. Onder de genomineerden waren Casino van Marja Brouwers, De waar gebeurde geschiedenis van Victor en Clara Rooze van Kristien Hemmerechts, Zuidwester meningen van D. Hooijer, De verdronkene van Margriet de Moor, De vertrouweling van Marja Pruis en Galeislaven van Maria Stahlie. De prijsuitreiking van de Anna Bijns Prijs is voorzien op zondag 3 februari in De Balie te Amsterdam met een voorafgaandelijk debat tussen Marita Mathijsen, Christiaan Weijts en Jos van der Schot over de kwestie in hoeverre de literaire canon door mannelijke waarden wordt gedomineerd.
Zie hieronder ook een reportage van Abdelkader Benali die met studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam op bezoek gaat bij Wanda Reisel en over Witte liefde praat:


Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-01-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening