Sigrid Bousset gaat Het Beschrijf leiden

Een bericht dat in de Vlaamse boekenwereld al langer de ronde deed, is nu ook officieel bekendgemaakt: Sigrid Bousset (°1969) wordt de nieuwe directeur van Het Beschrijf, de Brusselse literaire organisatie die onder meer het internationale literatuurhuis Passa Porta en de manifestatie Het Groot Beschrijf opzette.
Bousset werkt al geruime tijd bij Het Beschrijf en volgt Paul Buekenhout op, die de vereniging in 1998 oprichtte en sindsdien leidde. Bousset bouwde onder meer de internationale werking uit en coördineerde acties omtrent de Nederlandstalige literatuur in Londen (1999), Turijn (2001), Parijs (2003) en Berlijn (2004). Ze was actief als dramaturge bij het Kaaitheater, Troubleyn en Victoria en werkte samen met Jan Fabre, Anne-Teresa De Keersmaecker en Jan Lauwers. De voorbije vier jaar was ze ondervoorzitter van de Raad voor Cultuur. Momenteel werkt ze ook aan een boek met gesprekken met Ivo Michiels dat bij De Bezige Bij zal verschijnen. "Bousset gaf mee vorm aan het residentieprogramma voor buitenlandse auteurs en ontwikkelde een stevig internationaal netwerk", aldus het persbericht. De promotie van Vlaamse literatuur in het buitenland is een van de speerpunten van Het Beschrijf, dat Passa Porta van een volle activiteitenkalender voorziet. Momenteel heeft Het beschrijf ook het meerjarenproject Vers Brussel. Poëzie in de stad, een internationaal poëzieparcours met een permanent karakter onder zijn vleugels.
Paul Buekenhout gaat deeltijds werken. Hij wordt de coördinator van de werkplaatsactiviteiten van Passa Porta en van het Passa Porta Festival, een samenwerking tussen Passa Porta, en vaste partners Het beschrijf en Entrez Lire.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-01-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening