Peter Handke blijft maar handelen in zijn manuscripten

Het Oostenrijkse schrijvende woelwater Peter Handke (1942) heeft 66 notitieboekjes met zijn dagboeken (van 1975 tot 1990) verkocht aan het Deutsche Literaturarchiv Marbach. Dat maakte de instelling bekend en staat te lezen op Literary Saloon. De transactie volgt op de overdracht van een ander deel van Handkes archief aan de Oostenrijkse Nationale Bibliotheek, waarover De Papieren Man eerder uitgebreid berichtte. Daar was het niet onaardige bedrag van 500.000 euro mee gemoeid. Wat de zelfgekozen banneling nu voor zijn dagboeken krijgt, is niet bekend. Een en ander past in een regeling waarbij de Weense instelling de manuscripten en de Oostenrijkse correspondentie krijgt, en het Literaturarchiv Marbach de dagboeken en de Duitse brieven.
Vandaag verschijnt ook een nieuwe, kaleidoscopische roman van Handke, Die morawische Nacht (Suhrkamp), waarin een schrijver in een hotelboot op de river de Morava een kreits vrienden verzamelt. Zie de bespreking in de Oostenrijkse krant Der Standard (foto: dagboek Handke)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 08-01-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening