Booker Prize viert veertigste verjaardag met reeks evenementen

De Man Booker Prize, nog steeds de meest begeerde jaarlijkse Britse literaire onderscheiding voor de beste roman, viert in 2008 zijn veertigste verjaardag en is van plan dat met behoorlijk wat luister te doen. Er wordt een overdonderend aantal evenementen aangekondigd om de prijs nog meer uitstraling te geven. Vlaggenschip van de festiviteiten moet een tentoonstelling worden in het Victoria en Albertmuseum in Londen waar de 40-jarige geschiedenis van de prijs uit de doeken zal worden gedaan. Met foto’s, boekcovers, posters, brieven en televisiebeelden wordt de roemruchte geschiedenis van de prijs belicht, met winnaars als Ian McEwan, DBC Pierre, Arundhati Roy, Yann Martel, Graham Swift, Alan Hollinghurst, Peter Carey, Roddy Doyle en Kingsley Amis. De organisatie praat ook met de British Council over een collectie van Booker Prizeboeken evenals over het idee om romans van eerdere winnaars als e-book uit te brengen.
Ook een filmfestival waarin 38 films aan bod komen die gebaseerd zijn op boeken van de laureaten en genomineerden zit in the pipeline. De jury van de Booker Prize 2008 wordt voorgezeten door voormalig minister Michael Portillo, zo raakte onlangs bekend. [Booker Prizewinnaar 2004 Alan Hollinghurst]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-01-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening