Antwerpse Boekenbeurs klokt af op 165.000 bezoekers

De Antwerpse Boekenbeurs heeft een relatief goede editie achter de rug, zo meldt onder meer De Morgen. De 72ste jaargang heeft 165.000 bezoekers over de vloer gekregen, 5000 meer dan vorig jaar. Vooral 10 november was een absolute topdag, met 23.309 bezoekers. De best verkochte boeken op de beurs waren de beide SOS-keukenmanualen van BV/kok Piet Huysentruyt, samen meer dan 5300 exemplaren. Ook het fotoboek van Lieve Blancquaert en Annemie Struyf, Voorbij de grens, ging vlot over de toonbank. In de categorie fictie trok Pieter Aspe het laken naar zich toe met zijn recente thriller Bankroet (2080 exemplaren), Hercule Poirotprijswinnaar Deflo was met Pitbull runner-up. Ook Khaled Hosseini met De vliegeraar en Erwin Mortier met Godenslaap deden het goed. De prijs van de mooiste stand ging naar kinderboekenuitgeverij Clavis, de publieksprijs ging naar Paard van Troje, de boekhandel uit Gent en Leuven die voor het eerst op de boekenbeurs aanwezig was. Het meertal bezoekers zorgde ook voor een hogere omzet. Ruim de helft van de standhouders noteerden een stijging of een status quo.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-11-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening