Birmese dichter krijgt gevangenisstraf na kritiek op regime

De Birmese dichter Saw Wai (foto) is in Rangoon veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf nadat hij in een liefdesgedicht kritiek had geuit op het generaalsregime van zijn land, zo meldt The Times. Saw Wai had zijn boodschap verpakt in een liefdesgedicht dat begin dit jaar verscheen. De beginletters van het gedicht '14 februari' lieten in het Birmees de boodschap "Generaal Than Shwe is gek op macht" lezen. Het tijdschrift waarin het gedicht verscheen werd uit de rekken gehaald en de dichter werd aangehouden. Ook andere opposanten van de generaals kregen zware straffen. Nay Myo Kyaw, die een blog bijhield onder de naam Nay Phone Latt, kreeg twintig jaar en zes maanden. Advocaat Aung Thein, die de blogger en de dichter verdedigde, kreeg vier maanden celstraf vanwege vermeend 'misprijzen voor het hof'. De Birmese junta, onder leiding van generaal Than Shwe, heeft een strenge censuur ingesteld na de opstand van Boeddistische monniken. Het lot van vele arrestanten is nog onduidelijk. Zie ook ons vorige bericht en de verslaggeving door de BBC.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-11-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening