Crossing Border zet Den Haag in vuur en vlam

Vanavond start in Den Haag het cross-overfestival Crossing Border, dat al zestien jaar lang de cocktail maakt van literatuur, muziek, film en beeldende kunst. Daarbij wordt telkens zowel gevestigd als onbekend talent opgevoerd. Het internationale festival loopt van dinsdag 18 november tot zaterdag 22 november en heeft opnieuw een impressionant en gevarieerd programma op poten gezet. Met DBC Pierre, Anne Enright en Aravind Adiga maken drie recente Booker Prizewinnaars hun opwachting, maar voorts zijn onder meer ook Louis Theroux, Michael Cunningham, Frédéric Beigbeder, Charlotte Mutsaers, Simon Vinkenoog, Dimitri Verhulst, Bart Moeyaert en Etgar Keret van de partij. Met muziek van onder anderen Death Cab for Cutie, Shearwater, Liam Finn en The Black Keys. Crossing Border vormt ook de inspiratiebron van het Antwerpse festival De Nachten, dat onlangs plaatsvond. Opgepast: een aantal programmaonderdelen van Crossing Border zijn al uitverkocht. (DL - foto Aravind Adiga)
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-11-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening