Exit voor papieren Winkler Prins-encyclopedie

Nederlands bekendste en gerenommeerde encyclopedie Winkler Prins maakt geen papieren editie meer van zijn naslagwerk en zal voorlopig enkel nog online verschijnen, zo meldt deredactie.be. De jaarboeken blijven voorlopig wel in papieren vorm verschijnen.
Eind dit jaar zou normaal de tiende druk van de encyclopedie uitkomen, maar dat is nu dus afgeblazen, vanwege vooral de hete adem van de concurrerende internetencyclopedie├źn als Wikipedia. De negende druk van de Winkler Prins zag het licht tussen 1990 en 1993 en kostte omgerekend zowat 2.000 euro. "Uit onderzoek vorig jaar bleek dat de belangstelling voor een papieren encyclopedie echt minimaal is. Als we drie- of vierduizend hadden kunnen verkopen was het nog wat geweest, maar het verschil is niet een paar. Mensen willen geen rij boeken in de kast en zoeken dingen liever online op", zo zegt Winkler Prins-hoofdredacteur Martine Both in Boekblad. "Voor het drukken van de inhoud van onze online encyclopedie zouden we 50 delen nodig hebben. Om die terug te brengen naar 26 zou een enorme redactieslag nodig zijn en we zien momenteel geen redenen om dat te doen. Online zoeken gaat ook veel en veel beter dan in een papieren versie. Overigens geloof ik wel dat dit niet het einde van print betekent. Lezers blijven gebruik maken van alle mogelijke media." Both sluit evenwel niet uit dat er ooit toch weer een papieren versie komt.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-11-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening