Arnon Grunberg als 'mensendokter' in Vrij Nederland

De onvermoeibare Arnon Grunberg heeft vanaf deze week nu ook een nieuwe rubriek in het weekblad Vrij Nederland. In De Mensendokter behandelt Grunberg "vraagstukken van relationale, levensbeschouwelijke of andere aard", enigszins op de wijze van een hartsrubriek. De voorgelegde vraagstukken spitsen zich toe op "ethiek, moraal, levensbeschouwing en etiquette." De Grunberg Helpt-rubriek valt online na te lezen. Grunberg verstrekt antwoord op vragen als "kan ik gekleurde Nederlanders feliciteren met de overwinning van Obama?" en "als vrouw wil ik fulltime werken. Mijn vriendinnen keuren dit allemaal af. Hoe ga ik hiermee om?" Vragen voor Grunberg kunnen gericht worden aan de mensendokter@vn.nl. Het blad heeft deze week ook een uitgebreide doorlichting van het oeuvre van Martin Bril door Joost Zwagerman. Maarten 't Hart leest Contrapunt van Anna Enquist en vindt het "reuze spijtig dat deze roman zoveel misleidende, onjuiste en aanvechtbare informatie over Bach bevat." Ook kondigt Vrij Nederland voor het nummer van 3 december een schrijversprofiel van Cees Nooteboom aan.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-11-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening