Met marmer beklede Michelangelobiografie is "duurste nieuwe boek" ter wereld

De openbare bibliotheek van New York kreeg gisteren "het vermoedelijk duurste nieuwe boek" ter wereld geleverd, zo meldt De Morgen. Het gaat om La Dotta Mano, een biografie van renaissancekunstenaar Michelangelo. De waarde van het rijkelijk geïllustreerde en erg luxeuze boek benadert naar verluidt de 80.000 euro. Het boek dat in Italië is gemaakt, wordt vanaf volgende week dinsdag tentoongesteld. "Ik maakte het omdat ik een gekke vrouw ben!", zo gekscheerde uitgeefster Marilena Ferrari, de Italiaanse uitgeefster die verantwoordelijk is voor het extravagante boek, zo staat te lezen in NY Dailynews. De cover van het ruim dertig kilo wegende boek is gemaakt van het befaamde Carraramarmer. Het bindwerk werd verricht door de Italiaanse firma die ook de toneelgordijnen maakte voor de Scala in Milaan en de Metropolitan Opera in New York. Het bevat een tekst van Michelangelobiograaf Giorgio Vasari, aangevuld met essays over Michelangelo's kunst door de directeur van de Vaticaanse musea Antonio Paolucci. De teksten zijn afgedrukt op papier dat afkomstig is van Italië's oudste papierfabrieken, waar ook Picasso destijds zijn waar betrok. Er is zes maanden aan het boek gewerkt. (DL - foto AP: cover van het boek)
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-11-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening