W.F. Hermanscollectie haalt 25.000 euro op veiling

Op een veiling bij het Haarlemse veilinghuis Bubb Kuyper heeft de W.F. Hermanscollectie van onderzoeker Rob Delvigne 25.000 euro in het laatje gebracht, zo meldt NRC Handelsblad. Het door Hermans geschreven maar uiteindelijk door Fons Rademakers niet gebruikte filmscenario van Als twee druppels water (gebaseerd op De donkere kamer van Damocles) ging voor 10.000 euro naar een particuliere telefonische bieder. Dertig movie stills van Als twee druppels water door Ed van der Elsken brachten 2.000 euro op, terwijl een olieverfportret van Hermans door Jopie Roosenburg-Goudriaan voor 500 euro werd afgehamerd. De collectie van Delvigne omvatte boeken, manuscripten en diverse stukken uit het bezit van W.F. Hermans. Zie ons eerdere bericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-11-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening