Zus van Londense burgemeester wint Bad Sex Award, John Updike krijgt lifetime award

De Britse schrijfster Rachel Johnson, zus van de Londense Toryburgemeester Boris Johnson, is uitgeroepen tot winnares van de Bad Sex in Fiction Award voor een beroerde seksscène uit haar roman Shire Hell, zo meldt The Guardian. De jury knapte vooral af op de overvloed aan "dierlijke seksuele metaforen" in haar boek. Johnson gaf onder meer het nakijken aan Paulo Coelho, die goede kansen werd toegedicht met een fragment uit Brida.
De prijs bekroont telkens de slechtste of meest overbodige seksuele scène uit de romanoogst van het voorbije jaar en is een initiatief van het tijdschrift Literary Review. Johnson, die als beloning een plaasteren voet ontving, toonde zich vereerd met de onderscheiding: "Ik wilde altijd al een literaire prijs winnen en het feit dat deze begeerde prijs al werd gewonnen door zulke grote namen als Norman Mailer, Sebastian Faulks en Tom Wolfe betekent voor mij a tremendous honor." De prijs werd dinsdagavond in Londen uitgereikt door Dominic West, de ster van de Amerikaanse tv-serie The Wire. In het winnende fragment van Johnson gaat het er als volgt aan toe: "I find myself gripping his ears and tugging at the locks curling over them, beside myself, and a strange animal noise escapes from me as the mounting, Wagnerian crescendo overtakes me".
John Updike, die ook genomineerd was voor een scène uit zijn roman The Widows of Eastwick, kreeg van de jury a lifetime achievement award voor zijn vierde nominatie op rij. Updikes fragment is dit jaar overvloedig met sperma: "She said nothing then, her lovely mouth otherwise engaged, until he came, all over her face. She had gagged, and moved him outside her lips, rubbing his spurting glans across her cheeks and chin. God, she was antique, but here they were. Her face gleamed with his jism in the spotty light of the motel room, there on the far end of East Beach, within sound of the sea."
Onder de genomineerde excerpten bevonden zich verder scènes uit The Gate of Air van James Buchan, All in the Mind van Tony Blairs voormalige woordvoerder Alastair Campbell, To Love, Honour and Betray van Kathy Lette, Sashenka van Simon Montefiore, Attachment van Isabel Fonseca en The Reserve van Russell Banks. Zie ook de berichtgeving bij BBC News en ons eerdere bericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-11-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening