Amerikaanse toneelauteur William Gibson (94) overleden

In de Verenigde Staten is de Amerikaanse toneelauteur en romancier William Gibson overleden op 94-jarige leeftijd, zo meldt The New York Times. Gibsons beroemdste werk is The Miracle Worker (1959), het verhaal van het dove en blinde weeskind Helen Keller en haar moeizame opvoeding door lerares Annie Sullivan, dat hem de Tony Award voor beste toneelstuk opleverde.
Het stuk was een hit op Broadway en werd ook verfilmd. Andere bekende werken zijn Dinny and the Witches (1948, herzien in 1961) en Two for the Seesaw (1958). Hij schreef ook Golda (1977) over het leven van de voormalige IsraĆ«lische presidente Golda Meir, dat als Golda's Balcony (2003) ook een succesvolle BroadwaycarriĆØre kende. Zie ook BBC News.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-11-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening