Radio 1 zoekt het "mooiste einde van een boek"

Tijdens de Antwerpse Boekenbeurs gaat Radio 1 onder het motto "Eind goed, al goed" op zoek naar het mooiste einde van een boek. De luisteraars mochten suggesties insturen en vandaag is tijdens de live uitzending van het programma Mezzo vanop de Boekenbeurs de shortlist van 10 genomineerde boeken bekendgemaakt. In het lijstje klassiekers is opvallend genoeg geen enkele levende Nederlandstalige schrijver te vinden. De Nederlandstalige auteurs die wel in het lijstje staan, zijn Willem Elsschot (Een ontgoocheling), Louis Paul Boon (De voorstad groeit) en Gerard Reve (De avonden). Daarnaast zijn ook romans van onder anderen Voltaire, Vonnegut en García Márquez genomineerd. Marc Reynebeau, Pat Donnez en Sam De Graeve stelden de geselecteerde romans voor. De Radio 1-luisteraars kunnen via de website stemmen voor het einde dat zij het mooiste vinden. Alle boekeindes vindt u hier. Op 11 november wordt de winnaar bekendgemaakt.
De 10 boeken op de shortlist:
Candide ou l'optimisme - Voltaire
Een ontgoocheling - Willem Elsschot
Ulysses - James Joyce
Berlin Alexanderplatz - Alfred Döblin
Fabian - Erich Kästner
De voorstad groeit - Louis Paul Boon
De avonden - Gerard Reve
Leven als ambacht - Cesare Pavese
Slachthuis vijf - Kurt Vonnegut
Liefde in tijden van cholera - Gabriel García Márquez
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-11-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening