Antwerpen brengt hulde aan stadsdichters met Stadsgedichtennacht

In Antwerpen vindt op 20 november 2008 de eerste Antwerpse Stadsgedichtennacht plaats. Stadsdichters en acteurs brengen op vier symbolische plaatsen in de stad een greep uit de Antwerpse stadsgedichten. Wie de avond bijwoont, ontvangt een naslagwerk met artikels, stadsgedichten en nooit gepubliceerde foto’s van de vier stadsdichters. In bijna zes jaar tijd schreven Tom Lanoye, Ramsey Nasr, Bart Moeyaert en Joke van Leeuwen 46 stadsgedichten bij elkaar. Verschillende gedichten zijn vandaag nog steeds te bewonderen in Antwerpse straten en gebouwen. Acteur Axel Daeseleire zal voorlezen uit het werk van Tom Lanoye, Johan Petit leest gedichten voor van Ramsey Nasr. Bart Moeyaert en huidig stadsdichter Joke van Leeuwen lezen voor uit eigen werk. De Stadsgedichtennacht is een initiatief van Antwerpen Boekenstad i.s.m. FelixArchief, Groep Arthur, HETPALEIS en de Universiteit Antwerpen. De Stadsgedichtennacht vindt plaats in het kader van het Creativity World Forum van Flanders DC. (Foto's: Koen Broos)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 04-11-2008
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening